Waarom moet ik zorgtoeslag terugbetalen? Dit is de reden:

waarom zorgtoeslag terugbetalenWaarom moet ik zorgtoeslag terugbetalen?

Het is een vraag die je jezelf vast al enkele keren hardop hebt afgevraagd. Je moet zorgtoeslag terugbetalen, en je weet niet waarom.

Je hebt waarschijnlijk een brief gehad van de Belastingdienst, met de mededeling dat je zorgtoeslag moet terugbetalen, maar je word er nog niet veel wijzer van.

Op deze pagina vind je het antwoord op je vraag waarom je zorgtoeslag moet terugbetalen.

Waarom moet ik zorgtoeslag terugbetalen?

De meest voor de hand liggende reden is omdat je het afgelopen of het vorige jaar teveel zorgtoeslag hebt ontvangen.

Dit is zeer waarschijnlijk omdat het toetsingsinkomen wat je hebt opgegeven, niet meer correct was, en je dus een hoger inkomen hebt dan dat is opgegeven bij de Belastingdienst.

Bij je jaaropgaaf is dit ‘ontdekt’, en hierdoor is bepaald dat je teveel zorgtoeslag hebt ontvangen. Hierom moet je dus de teveel zorgtoeslag terugbetalen.

Een andere reden is dat je de zorgtoeslag nooit hebt stopgezet, en je dus ten onrechte zorgtoeslag krijgt uitbetaald.

Je doet er altijd goed aan om bij iedere wijziging in je financiële situatie, deze door te geven bij de Belastingdienst en dit te controleren onder Mijn Toeslagen.

Zeker weten dat je het juiste bedrag aan zorgtoeslag krijgt

Het is verstandig om je zorgtoeslag te laten berekenen door experts.

Zo weet je namelijk 100% zeker dat je elke maand wel het juiste bedrag aan zorgtoeslag krijgt, en dat je dus niet te veel of te weinig krijgt.

Hierdoor voorkom je ‘verrassingen’ en hoef je dus niet aan het einde van het jaar nog teveel ontvangen zorgtoeslag terug te betalen.

Op ZorgToeslag.nl kun je gratis de hoogte van je zorgtoeslag laten berekenen. Zij vragen ook de zorgtoeslag voor je aan, zodat je zelf niks meer hoeft te doen. Zo kun je dus zorgeloos je zorgtoeslag laten berekenen en aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *