Waarom zorgtoeslag berekenen?

Wil je weten of je zorgtoeslag kunt krijgen? Dan is het aan te raden om zorgtoeslag te berekenen. Zorgtoeslag berekenen kun je eenvoudig zelf. Het berekenen van zorgtoeslag is belangrijk, want niet alleen voor het ontvangen van de zorgtoeslag is het belangrijk om te weten hoeveel je kunt ontvangen. Het is namelijk belangrijk om te weten dat zorgtoeslag een voorschot is.

Het bedrag wat je ontvangt is gebaseerd op het inkomen van het vorige jaar. De kans bestaat dat je dit jaar veel meer geld ontvangt van je werkgever dan vorig jaar. Mogelijk dat je dan zorgtoeslag moet terugbetalen. Zorg er ook altijd voor dat de Belastingdienst over de juiste gegevens beschikt, zodat je achteraf niet wordt geconfronteerd met onaangename verrassingen. Geef alle benodigde informatie ook zo snel mogelijk door.

Klik hier om nu je zorgtoeslag te berekenen!

Vermogen

Niet alleen een hoger inkomen kan een rol spelen bij het terugbetalen van de zorgtoeslag. Ook het vermogen kan een factor zijn. Heb je meer vermogen dan je hebt opgegeven? Dan moet je de zorgtoeslag misschien gedeeltelijk of in zijn geheel terugbetalen. Reden genoeg om de zorgtoeslag zelf goed te berekenen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een erfenis ontvangt. Door de erfenis neemt je vermogen toe en mogelijk moet je dan uiteindelijk de zorgtoeslag terugbetalen.

Naast het vermogen dient de gegevens van je huishouden ook kloppend te zijn. Ga je samenwonen of woon je inmiddels samen, dan ontvang je door jullie verhoogde gezamenlijke inkomen mogelijk geen zorgtoeslag meer of moet je een deel terugbetalen.

Over zorgtoeslag

Zorgtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. Voor veel mensen is het ontvangen van zorgtoeslag belangrijk, omdat ze door deze toeslag de premie van hun zorgverzekering iedere maand zonder problemen kunnen betalen.

Het aanvragen van zorgtoeslag kun je zelf doen bij de Belastingdienst. Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort of een geldige verblijfsvergunning. Ook mag je niet te veel verdienen of te veel spaargeld.

Klik hier om nu je zorgtoeslag te berekenen!